Média

 orig_karipart.jpg

orig_karipart2.jpg


 

Mitől sikeres az üzleti rendezvény?

Interjú Süveges Ritával a Marketing és Média magazinban

A jól sikerült üzleti rendezvények ereje óriási: sokan és sokáig beszélnek róla, erősödnek az üzleti kapcsolatok. Ha azonban rossz a koncepció és tapasztalatlan a szervező, a hatás ennek az ellenkezője. Mitől jó egy rendezvény? Milyen kreatív fogásokkal lehet levenni a lábukról a meghívottakat? Erről is beszél Süveges Rita üzleti eseményszervező, akinek több mint 200 sikeres rendezvény van a háta mögött.

Hogyan hatott a válság a cégek rendezvényszervezési igényeire?

Ez az üzletág is természetesen megérezte a nagyvállalatok költségcsökkentő lépéseit. Kevesebb eseményt terveztek be a cégek és kisebb összeget szántak egy-egy megbízásra. Előtérbe kerültek a nagy kiadásokat kiváltó „jó ötletek”, kreatív koncepciók. Aki ebben erős, és mi is ilyenek vagyunk, az átvészelte ezeket az éveket.

Mitől jó egy rendezvény?

A legfontosabb a jó ötlet. Elsősorban nem pénz függvénye. Emlékezetes lehet a rendezvény 100 ezer forintból is, és elrontható akár 5 millióból is.

Milyen a hatása egy jó és rossz üzleti rendezvénynek?

Óriási. Egy jó rendezvénynek hírét viszik, sokáig beszélnek róla, emberileg közelebb hozza a feleket, hosszú távú üzleti kapcsolatot eredményez. Egy rossz rendezvény ugyanakkor nagy károkat okoz, amit hosszú ideig tart jóvátenni. Éppen ezért különösen fontos a megbízható rendezvényszervező kiválasztása.

Ön hol és hogyan tanulta ki a szakmát?

Érettségi után már spanyol-angol nyelvű idegenvezetőként dolgoztam. Elengedhetetlen volt a jó szervezőkészség és a különböző nemzetek protokolláris ismerete. Majd a madridi magyar nagykövetségen folytattam a nagykövet úr személyi asszisztenseként. Hazatértem után spanyol befektetőknek, üzletembereknek szerveztem és szervezek szakmai, kulturális programokat. A 10 év alatt több mint 100 kisebb nagyobb rendezvényem volt. A Haszon magazinnál töltött 11 év alatt túl vagyok a 70. konferencián...

Legújabb megjelenések

     

Készítette: www.hdhonti.hu