Blog

Tudta-e, hogy a nők többsége találkozáskor 3 dolgot mér fel egy férfin első pillantásra: az arcát, a kezét és a cipőjét? Éppen ezért lényeges, milyen benyomást kelt üzleti öltözetünk térdtől lefelé. Lássuk a leggyakoribb hibákat.

illemtan_etterem_1_1.jpgHa partnerünkre, leendő ügyfelünkre jó benyomást
akarunk tenni, be kell tartanunk az üzleti vendéglátás etikettjét.
Ezeket gyűjtöttük össze.

Nyáron a néha elviselhetetlen hőség miatt sokan elgondolkodnak azon, hogy leveszik a blézert, kigombolják az inget vagy szandált, papucsot húznak cipő helyett.

A magára valamit adó üzletemberek, üzletasszonyok azonban mindezt nem tehetik meg! Ha nem tartjuk be az üzleti protokoll szabályait, előfordulhat, hogy nem vesznek bennünket komolyan.

Az üzletasszonyoknak nyáron is kiskosztüm ajánlott. Amennyiben a meleg miatt pántos, egyrészes ruha mellett döntenek, kerüljék a testhezálló darabokat, vegyenek fel blézert. A vállnak és a hátnak mindig takarásban kell lennie. Ne legyen átlátszó és mindig legyen alatta fehérnemű.

Tiltólistán van a mini szoknya, a szandál és a papucs! Férfiaknál és nőknél egyaránt tilos a szandál használata. A cipő mindig takarja a lábfejet. Amennyire tiltott a szandál, annyira kötelező a harisnya viselése. Szép, barna és kifogástalanul ápolt láb esetében eltekinthetünk a szabályoktól.

Az üzletemberek - akármennyire is szeretnék – még nyáron sem húzhatnak fel rövid újjú inget.

A felvett ruhadarabok számát nem lehet csökkenteni nyáron sem. Akkor mégis hogyan tudjuk elviselni az év legmelegebb hónapjait? Szabóval varrassunk olyan öltönyt, kosztümöt, ami bélés nélküli, vékony anyagú és szellőzik.

A hőséggel akarva akaratlanul együtt jár az izzadás is. Az izzadás gátló néha nem elég. Varrassunk a ruhánk hónalj részébe párnákat, így elkerülhetjük a kellemetlenségeket.

A napszemüveg utcán elengedhetetlen, de csak ott!

< 12